Ризото от леща

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Ризото от леща
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нетрадиционно, но много вкусно ризото с леща, което трябва да опитате. Страхотна безглутенова рецепта."

Необходими продукти

  • червена леща - 200 г
  • бекон - 80 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сушени домати - 6 - 8 бр. (от буркан)
  • домати - 200 г (пасирани)
  • червено вино - 100 мл
  • краве масло - 30 г
  • сирене - 50 г твърдо
  • риган - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нетрадиционно, но много вкусно ризото с леща, което трябва да опитате. Страхотна безглутенова рецепта.

Загрейте олиото и запържете нарязаните на ситно лук и бекон.

Добавете чесъна, измитата леща и нарязаните сушени домати.

Разбъркайте и гответе за около 2 минути.

Сипете виното и гответе до редуцирането му.

Добавете пасираните домати и подправките.

Гответе, разбърквайки в продължение на 10-15 минути, докато лещата за рецептата стане „ал денте“.

Махнете от котлона, добавете маслото и разбъркайте нетрадиционното ризото.

Прибавете настърганото твърдо сирене, разбъркайте и сервирайте много вкусното ризото с леща.

Ако обичате да хапвате ризото, опитайте другите път класическото ни ризото с манатарки или опитайте нашите предложения за пилешко ризото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: