Edin.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечен камембер с домашно боровинково сладко

Запечен камембер с домашно боровинково сладко

Запечен камембер с домашно боровинково сладко
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"С получения невероятен боровинков сос се залива запеченото сирене Камамбер."

Необходими продукти

  • камамбер - 250 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • орехи 1 с.л. натрошени
  • сладко от боровинки - 2 с.л. домашно
  • замразени боровинки - 1 с.л.
  • розмарин - клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Питката камамбер се слага в намазнен съд или върху хартия за печене. На питката се правят няколко прореза, за да може сиренето да се запече и отвътре.

Пече се в загрята на 200 °C фурна за около 15 минути или докато краищата му порозовеят.

Счуканите орехи се запичат в сух тиган, слагат се две лъжици домашното сладко от боровинки или приготвено такова на момента от замразените или пресни плодове.

Слага се стръкче розмарин и сосът от боровинково сладко се оставя да се готви за две-три минути.

Ако не разполагате с домашно сладко от боровинки, може лесно да си го приготвите набързо и сами.

Нужни са ви само чаша пресни или замразени боровинки, които се посипват с три супени лъжици захар и чаена лъжичка лимонов сок. Слагат се на котлона и сладкото се вари до желаната гъстота.

С получения боровинков сос се залива запеченото сирене Камамбер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: