Начин на приготвяне
Питката камамбер се слага в намазнен съд или върху хартия за печене. На питката се правят няколко прореза, за да може сиренето да се запече и отвътре.
Пече се в загрята на 200 °C фурна за около 15 минути или докато краищата му порозовеят.
Счуканите орехи се запичат в сух тиган, слагат се две лъжици домашното сладко от боровинки или приготвено такова на момента от замразените или пресни плодове.
Слага се стръкче розмарин и сосът от боровинково сладко се оставя да се готви за две-три минути.
Ако не разполагате с домашно сладко от боровинки, може лесно да си го приготвите набързо и сами.
Нужни са ви само чаша пресни или замразени боровинки, които се посипват с три супени лъжици захар и чаена лъжичка лимонов сок. Слагат се на котлона и сладкото се вари до желаната гъстота.
С получения боровинков сос се залива запеченото сирене Камамбер.