Edin.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печено сирене Камамбер със сладко и плодове

Печено сирене Камамбер със сладко и плодове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печено сирене Камамбер със сладко и плодове
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ако желаете, може да посипете ястието със счукани орехи или други ядки като бадеми."

Необходими продукти

  • сладко от вишни - 2 с.л.
  • сирене камамбер - 250 г
  • краве масло - 2 ч.л.
  • сини сливи
  • френско грозде
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето камамбер трябва предварително да се извади от хладилника половин час преди печенето.

Загрява се тиганче с незалепващо покритие на силен огън (не прекалено много, за да не изгори сиренцето).

Разтапя се краве масло в тигана и се поставя питката сирене. След като придобие златист загар от едната страна, се обръща, добавя се още масло и се запича и от другата страна.

Готовото запечено сиренеце се поставя в чиния.

Отгоре се аранжира със сладкото от вишни, сини сливи и френско грозде.

Ако желаете, може да посипете ястието със счукани орехи или други ядки като бадеми.

Хапнете печеното сирене Камамбер със сладко и плодове, докато е топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: