Начин на приготвяне
Кодрит кадир - перфектната комбинация от любим крем карамел и неустоим кекс.
Карамелизираме захарта в тиган на котлон и я изсипваме на дъното на форма за кекс с дупка.
За крем карамела разбиваме яйцата със захарта и млякото. Получената смес изсипваме върху карамела във формата за кекс.
Разбъркваме продуктите за блата (основата) и полученото течно тесто изливаме върху яйчената смес за крем карамела.
В началото тестото за блата може да потъне, но това да не ви тревожи, защото при печеното отново ще се издигне.
Сложете формата със сладкиша в тава с вода. Така печете на водна баня във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Арабският сладкиш е готов, когато започне да се отделя от стените на формата за печене.
След изключване на фуранта го оставете да се охлади в тавата с водата и след това го залейте с прясното мляко. За финал го обърнете в поднос.
Това е най-вкусният Кодрит Кадир. Направете го и ще се убедите сами!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за кодрит кадир или нашия крем карамел в тава.