Начин на приготвяне
Обелените и нарязани картофи се сваряват в подсолена вода, като внимавате да не са преварени. Парченцата трябва да останат цели.
Мазнината (зехтин и малко краве масло) се загрява в по-голям тиган и картофите се разстилат на един пласт. Сотират се, без да се бъркат.
Опитайте се да ги обърнете, като правите движения, подобни на тези при обръщането на палачинките в тигана.
Щом картофите променят цвета си, прибавете и останалото масло, а след това и чесън, нарязан на фини резени.
Дръжте на тигана, докато сотираните картофчета получат апетитна златиста коричка. Поръсете със сол, мащерка и розмарин, след което отново обърнете картофките по описания начин.
Най-вкусните картофи соте могат да се сервират с млечен сос или друго сосче по избор.