Начин на приготвяне
Омесете каймата с посочените продукти и оставете сместа се овкуси з аоколо половин час.
След това оформете кюфтетата. Оваляйте всяко едно в брашно.
Смелете в блендер чушката, лука, чесъна и морковите.
Загрейте олиото и задушете пасираните зеленчуци до омекване. Овкусете с черен пипер и сипете литър гореща вода.
Посолете и добавете подправките (без захарта и магданоза), разбъркайте.
Когато сместа кипне, пуснете вътре кюфтетата. След 20-тина минути прибавете обелените и фино смлени домати.
Варете кюфтетата със сос още 20 минути, каот накрая сосът трябва да покрива леко кюфтетата. Ако се наложи, доливайте вода в процеса на готвене.
Накрая добавете захарта и наситнения магданоз.
Най-вкусните кюфтета в доматен сос са готови.