Edin.bg»Рецепти»Паста»Букатини с домати и босилек

Букатини с домати и босилек

Букатини с домати и босилек
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусна, семпла и икономична рецепта, която става бързо."

Необходими продукти

  • домати - 500 г
  • букатини - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 ск.
  • босилек
  • чери домати - 20 бр.
  • пармезан - 100 г
  • мащерка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцаваме лука и го запържваме в малко мазнина.

Прибавяме чесън и пасирани домати. Нека сосчето поври така и да се сгъсти.

Междувременно букатините трябва да се сварят до степен ал денте и да се отцедят от водата.

Прибавяме ги към доматения сос. Слагаме още чери доматките и подправките.

Ако сосът е твърде гъст, може да добавим малко от водата, в която се е варила пастата.

Бъркаме и след 2-3 отстраняваме от огъня.

Поднасяме букатините с домати и босилек, наръсени с настърган пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: