Edin.bg»Рецепти»Пица»Пица с риба тон, лук и домати

Пица с риба тон, лук и домати

Пица с риба тон, лук и домати
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"На 100 % това е една от най-апетитните пици, които ще опитате някога"

Необходими продукти

  • За тестото
  • вода - 150 г
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 200 г
  • За плънката
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • риба тон - 1 кутийка
  • риган
  • босилек - и други по желание
  • кашкавал - 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и с водата, маята, солта захарта и олиото. Замесваме тесто. Оставаме да втаса тестото за пицата.

През това време си нарязваме лука на ситно. Доматите обелваме и пасираме. Втасалото тесто разделяме на две части.

Разточваме на тънки кръгове и намазваме с пасираните домати.

Поръсваме с нарязания лук и отгоре рибата тон.

Подреждаме кръгчета лук и кръгчета домат.

Поръсваме босилек и риган.

Настъргваме кашкавал отгоре и печем пица с риба тон, лук и домати в загрята фурна на 220

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: