Начин на приготвяне
Първо пригответе ваниловия крем. За целта загрейте млякото с двата вида захар.
Разбийте брашното с жълтъка и яйцата, добавете малко прясно мляко и сипете на тънка струя в касеролата със затопленото мляко. Не спирайте да бъркате до сгъстяването на крема - около 5 минути на умерен огън.
Покрийте крема с фолио за свежо съхранение, за да не хваща коричка.
Сложете кората бутертесто във форма за тарт (28 см). Оставете краищата да стърчат.
Надупчете дъното и изпечете блата в загрята на 200 градуса фурна - не бива да хваща загар, а да е полуготов.
Извадете и сипете крема на тънък пласт върху блата. Поръсете с кафявата захар и върнете във фурната, за да се изпече напълно тестото.
Изключете фурната и оставете тарта вътре, като открехнете вратичката. След 10-тина минути го извадете.
Запечете на сух тиган орехите и ги смелете. Поръсете сладкиша.
Ореховият бутертарт с ванилов крем е страхотен!