Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани ребра на фурна

Мариновани ребра на фурна

Мариновани ребра на фурна
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Крехки и сочни мариновани ребра на фурна"

Необходими продукти

  • ребра - 1500 грама
  • лют червен пипер - 1 ч.л. (или повече)
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - по желание
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра.

Смесете всички посочени съставки в маринатата в купа. Разбъркайте хубаво и намажете всяко едно ребърце.

Прехвърлете ребрата в подходящ съд и покрийте. Приберете в хладилника за няколко часа, а най-добре за цялата нощ.

Включете фурната на 200 градуса.

Прехвърлете маринованите ребра в тава, отгоре поставете фолио за печене.

Запечете ги до готовност - около 2 часа. Накрая махнете фолиото, за да получат апетитен загар.

Маринованите ребра на фурна са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли без люто, защото не всеки обича?
05.12.2022 19:25
Анонимен
Анонимен
Това на снимката наистина ли са ребра???
06.04.2022 14:39