Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ванилов крем и карамел

Сладкиш с ванилов крем и карамел

Сладкиш с ванилов крем и карамел
Снимка: Добринка Петкова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Нежен сладкиш с ванилов крем, който се топи в устата"

Необходими продукти

  • за блата
  • брашно - 120 грама
  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 2 броя
  • захар - 120 грама
  • какао - 1 - 2 с.лъжици
  • олио - 120 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за карамела
  • захар - 1 ч.чаша
  • вода - 1 с.л.
  • за крема
  • канелена захар - 1 пакетче (10 г)
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 220 грама
  • ванилия - 2 бр. (по 2 г)
  • яйца - 6 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе карамела, като разтопите водата със захарта.

Сипете карамела в подходяща форма за печене.

Следва приготвянето на крема. Разбийте яйцата със захарта, канелената захар, млякото и ванилията. Разбъркайте и прецедете млечната смес, сипете я върху карамела.

За кексовата смес разбийте яйцата със захарта, добавете млякото, брашното с бакпулвера и олиото. В края сипете какаото и разбъркайте.

Сипете точно в средата на крема.

Много внимателно сложете формата в тава и сипете вода.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете сладкиша около час. Ако водата заври, пуснете в нея кубчета лед.

Оставете готовия сладкиш да се охлади във водата. Прехвърлете го в хладилника и изчакайте да стегне напълно.

Обърнете и украсете по избор.

Сладкишът с ванилов крем и карамел е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: