Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Сипете към него солта, ванилийките и пудрата захар, разбъркайте сухите съставки.
Прибавете омекналото масло и започнете да втривате с пръсти, за да се получат маслени трохички. Добавете жълтъците и постепенно замесете меко маслено тесто.
Откъсвайте от готовото тесто малки късчета и ги оваляйте на топчета.
Сложете хартия за печене в големи тави.
Оваляйте топчетата в смлените орехи и в сердата им направете малки дупчици. Наредете ги в тавите.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за 15-тина минути.
Пригответе ганаш от шоколада и течната сметана, като ги затоплите на водна баня.
Сипете шоколадовия ганаш в пош с тънък накрайник. Напълнете масленките, оставете да стегнат и поднесете.
Масленките с орехи и шоколад са страхотни!