Начин на приготвяне
Измийте и обелете цвеклото с помощта на белачка.
С ренде или мандолина нарежете главите на кръгчета с дебелина 1-2 мм.
Напръскайте със зехтин цвеклото и посолете хубаво. Разбъркайте, за да се овкуси всяко едно кръгче от зеленчука. Ако желаете, добавете риган или мащерка, но не е задължително.
Подгответе три тави с хартия за печене и наредете кръгчетата, като не бива да ги застъпвате.
Загрейте фурната на 150-160 градуса (с вентилатор). Изпечете за 20-тина минути или докато чипсът стане приятно хрупкав.
Охладете зеленчуковия чипс и едва тогава го наредете на купчинки - в противен случай ще омекне.
Поднесете с дип по избор.
Здравословният зеленчуков чипс без пържене е монго вкусен.