Edin.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Здравословен зеленчуков чипс без пържене

Здравословен зеленчуков чипс без пържене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Здравословен зеленчуков чипс без пържене
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено цвекло - 3 големи глави
  • сол - 3 щ.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете цвеклото с помощта на белачка.

С ренде или мандолина нарежете главите на кръгчета с дебелина 1-2 мм.

Напръскайте със зехтин цвеклото и посолете хубаво. Разбъркайте, за да се овкуси всяко едно кръгче от зеленчука. Ако желаете, добавете риган или мащерка, но не е задължително.

Подгответе три тави с хартия за печене и наредете кръгчетата, като не бива да ги застъпвате.

Загрейте фурната на 150-160 градуса (с вентилатор). Изпечете за 20-тина минути или докато чипсът стане приятно хрупкав.

Охладете зеленчуковия чипс и едва тогава го наредете на купчинки - в противен случай ще омекне.

Поднесете с дип по избор.

Здравословният зеленчуков чипс без пържене е монго вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: