Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Печено авокадо на грил тиган

Печено авокадо на грил тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печено авокадо на грил тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Страхотна гарнитура от печено авокадо - лесно и бързо"

Необходими продукти

  • лайм - 1 бр.
  • кориандър - 1 с.л. сушени стрити листа
  • авокадо - 2 бр.
  • малдонска сол - на вкус (на люспи)
  • зехтин - 4 с.л. + за намазняване на грил тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябва узряло авокадо. Обелете и нарежете по дължина, махнете костилката. Нарежете четирите половина още веднъж.

Оваляйте в зехтин, сок от лайм и стрити листа кориандър.

Затоплете грил тиган, намазнен. Нарежете авокадото и печете от всяка страна.

Трябва да се появят тъмни резки, тогава може да извадите вкусното мезе.

Поръсете печеното авокадо на грил тиган с малко зехтин, сок от лайм и малдонска сол. Сервирайте като ефектно предястие или гарнитура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: