Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Ориз с колбас и зеле

Ориз с колбас и зеле

Ориз с колбас и зеле
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Зеле с ориз и колбас - всички ще останат доволни"

Необходими продукти

  • наденица - 3 броя (или колбас по избор)
  • домати - 1 буркан белени (400 г)
  • зеле - 1 глава
  • магданоз - 3 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето и го задушете в тенджера със загрято олио. Когато обемът му спадне, поръсете с червения пипер. Налейте малко топла вода и добавете доматите от буркана.

Гответе на умерен огън и щом омекне, сипете измития ориз. Посолете и гответе до сваряване на продуктите.

Прехвърлете зелето с ориза в тава. Поръсете с черен пипер и магданоз.

Отгоре разпределете нарязаната наденица.

Загрейте фурната и печете до готовност.

Оризът с колбас и зеле е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: