Начин на приготвяне
В блендер смелете обеления домат, лука, целината и чесъна. Обелете и нарежете пащърнака и моркова. Картофите също нарежете.
Накълцайте целината и магданоза, запазете дръжките на магданоза.
Задушете с малко сол смлените зеленчуците до сгъстяване. Добавете пащърнака и моркова, запържете и сипете 1.5 л вода. Варете зеленчуковата супа 20 минути и сипете картофите. Долейте вода.
След 15 мин. добавете ориза в картофената супа, както и половината от листата магданоз и целина. Варете още 20 минути.
Разбийте брашно в мляко и малко сол. Сипете малко от супата, овкусете черен пипер и девесил. Варете още пет минути до сгъстяване, освен ако искате да е бистра.
Веган супата с картофи и целина поръсете с останалите целина и магданоз и поднесете.