Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Патладжани с яйца и сирене на фурна

Патладжани с яйца и сирене на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Патладжани с яйца и сирене на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че много ще ви харесат тези пълнени патладжани"

Необходими продукти

  • сирене - 200 г
  • патладжани - 4 бр. средни
  • яйца - 3 бр. М или 2 бр. XL
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките и срежете по дължина патладжаните. Посолете и оставете във вода за половин час. После изплакнете и подсушете.

Намазнете тава и оставете патладжаните с рязана страна надолу. Печете за половин час на 200 градуса до омекване. Оставете да изстина.

Яйцата и сиренето смесете и разбийте добре. Добавете настъргания чесън и магданоза, нарязан.

С помощта на лъжица махнете вътрешността на зеленчука, да се получат патладжанени лодки. Нарежете и добавете към плънката.

Напълнете патладжаните и изпечете до златисто.

Слепете половинките, поръсете магданоз и поднесетепатладжаните с яйца и сирене на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: