Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Кравайчета с мак и сусам

Кравайчета с мак и сусам

Кравайчета с мак и сусам
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
  • чубрица - 3 щипки
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • маково семе - 1 шепичка за поръсване
  • сусам - 1 шепа за поръсване
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • вода - около 1 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.л.
  • семена - други по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, солта, чубрицата и активираната в оцета сода. Добавете 2/3 от водата, а после и другата - в течение на процеса на месене. Разделете тестото на две, после пак на две.

Топчетата направете на фитили, усучете краищата и ги съединете. Подредете кравайчетата в намазнена тава, поръсете със семена по избор. Ако не искате семена, намажете с шарлан.

Печете вкусните гевречета за 15 мин. на 180 градуса, може и повече, за да станат хрупкави. Трябва да са златисти.

Кравайчетата с мак и сусам са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: