Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин.
Добавете нарязания спанак и го задушете до омекване.
Сипете брашното и налейте топлото мляко на порции при непрекъснато разбъркване.
Овкусете соса с черен пипер и синьото сирене. Оставете го на котлона, докато започне да се отделя от стените.
Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете настрана. Сложете го в хладилник.
От сместа оформете продълговати вкусни крокети и ги оваляйте в брашно, след това в смес от разбити яйца и накрая в галетата.
Пържете ги до готовност на умерена температура и ги извадете върху кухненска хартия.
Поднесете ги със сос по избор.
Вегетарианските крокети със спанак са много вкусни.