Edin.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Зеленчуков пастет с леща

Зеленчуков пастет с леща

Зеленчуков пастет с леща
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Страхотни сандвичи ще си приготвите за закуска с този зеленчуков пастет"

Необходими продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • джинджифил - корен (1 см)
  • вода - около 2 ч.ч.
  • чушки - 3 броя
  • карфиол - 1 - 2 шепи
  • чесън - 1 малка скилидка
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 - 2 щ.
  • шарлан - 1 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щ.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете чаша вода, сипете вътре шарлана и сложете да се сварят наситнените чесън, чушки и джинджифил. Прибавете и карфиола на розички.

Измийте червената леща няколко пъти. Прибавете я към зеленчуците. Ако се налага налейте по време на варенето още малко вода - целта е лещата да се свари много добре, а течността да не е много.

Смесете в малка купичка всички изброени подправки.

Сипете леко охладената зеленчукова смес в блендера и пасирайте добре, като добавите ароматните подправки.

Сервирайте пастета с крекери или препечени филийки.

Зеленчуковият пастет с леща е много вкусен и ароматен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: