Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Добруджанско керде

Добруджанско керде

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитвали ли сте добруджанско керде - ако не сте, сега е моментът"

Необходими продукти

  • тесто - 800 г готово
  • сирене - 400 г
  • краве масло - 125 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете предварително натрошеното сирене с мекото масло.

Откъснете топче от готовото тесто, раздърпайте го леко и в средата сложете малко от плънката.

Завийте го отново на топче и го сложете в леко намаслена дълбока тава.

Направете същото и с останалото тесто.

Намажете това керде леко с олио и ги сложете да се печат на 180 °C до готовност.

Залейте го накрая със заливка от разбити яйца с кисело мляко и ги печете до златисто.

Добруджанското керде е много вкусно.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: