Edin.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата Ропотамо с риба

Бобена салата Ропотамо с риба

Бобена салата Ропотамо с риба
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • толстолоб - 1 бр.
  • боб - 2 кг бял фасул
  • доматено пюре - 1 буркан
  • кисели краставички - 2 буркана
  • чушки - 2 кг червени
  • моркови - 2 кг
  • кетчуп - 500 г
  • грах - 1 и 1/2 кг замразен
  • за маринатата
  • захар - 2 к.ч.
  • оцет - 400 мл
  • олио - 600 мл
  • черен пипер - 2 пaкетчета
  • дафинов лист - 6 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парченца с остър нож и я залейте с вода и 1 ч.ч. оцет. Осолете я на вкус и я оставете да престои за около 24 часа.

Сварете морковите и ги нарежете на кръгчета заедно с краставичките.

Смесете доматеното пюре с кетчупа.

Редувайте в бурканите морковите, краставичките, рибата , граха и доматената смес.

Затоплете олиото заедно с оцета, солта, захарта, дафиновия лист и черния пипер.

Долейте бобената салата с маринатата и затворете бурканите.

Варете ги около 30 минути след завирането, за да се стерилизират.

Бобената салата Ропотамо с риба е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: