Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Най-вкусните пържоли в гювеч

Най-вкусните пържоли в гювеч

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Най-вкусните пържоли в гювеч
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • печурки - 400 грама
  • топено сирене - 1 бр. (пушено)
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • свински пържоли - 8 броя
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 40 г
  • пипер - 1 к.л. меланж
  • сол
  • За маринатата
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чубрица - суха
  • соев сос - 60 мл
  • джинджифил - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (пресована)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купичка всички посочени продукти за маринатата. Сложете вътре пържолите и ги мариновайте - колкото повече време, толкова по-добре.

Подсушете ги и ги овкусете със сол и пипер.

Задушете гъбите в масло до омекване.

Настържете топеното сирене и го прибавете към заквасената сметана.

Сложете пържолите в плик и добавете гъбите и млечните съсатвки. Сипете бялото вино и пъхнете клонка чубрица.

Затворете плика и го сложете в гювеч.

Пъхнете съда в студена фурна и печете на 220 градуса за половин час, след което намалете на 180 и печете до готовност.

Най-вкусните пържоли в гювеч са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: