Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта и ванилията до получаването на пухкав крем.
Сипете горещата вода, като не спирате да разбърквате.
Пресейте брашното с бакпулвера, добавете ги на части към течните съставки и вече разбърквайте с шпатула, само в една посока.
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.
Подгответе правоъгълна тава и я застелете с хартия за печене. Наредете резените ябълки, като ги застъпвате леко.
Поръсете ябълките с канела и ги залейте с яйчената смес.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша около 20 минути.
Извадете и оставете да се поохлади. След това обърнете блата и махнете хартията.
Навийте сладкото руло и поднесете.
Сладкото ябълково руло е готово.