edin.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Панирани тиквени пръчици

Панирани тиквени пръчици

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
330715k238
Панирани тиквени пръчици
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Кой ще си хапне най-много от тези панирани тиквени пръчици?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • тиквички - 300 грама
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • сос
  • крем фреш - 120 грама (може заквасена сметана)
  • бял пипер - 1 щ.
  • чесън - 1 скилидка
  • сок от лайм - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на тънки ленти с дебелина 7-8 мм и дължина 8 см.

В една чиния разбийте яйцата, в друга сипете брашното, а в трета - галетата.

Загрейте олиото в тиган на умерен огън.

Оваляйте тиквените пръчици в брашно, след това потопете в яйцата и накрая в галетата.

Изпържете тиквичките до хубав златист цвят. Отцедете ги върху кухненска хартия.

Посолете тиквичките точно преди поднасяне. Гарнирайте със соса, приготвен то смесените сок от лайм, крем фреш, сол и бял пипер.

Панираните тиквени пръчици са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: