Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Грис халва с карамел, канела и орехи

Грис халва с карамел, канела и орехи

Грис халва с карамел, канела и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Подсладете моментите си с вкусна грис халва с карамел, канела и орехи"

Необходими продукти

  • олио - 0.5 ч.чаша
  • грис - 1.5 ч.чаша
  • вода - 5 ч.ч.
  • орехи - за поръсване
  • захар - 2 ч.ч.
  • канела - 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете една чаша от захарта в касеролка и я карамелизирайте. Прибавете останалата захар и залейте получения карамел с врялата от вода.

Бъркайте от време на време до пълно разтопяване на захарта. Свалете от огъня и оставете настрана.

В друга тенджерка загрейте олиото и добавете гриса.

Бъркайте докато получи приятен златист цвят. Сипете карамеления сироп и бъркайте непрекъснато до сгъстяване на сместа.

Прибавете накрая канелата и свалете от котлона. Сипете в подходяща по големина тавичка и поръсете халвата с едро нарязани орехи. Охладете и нарежете.

Грис халвата с карамел, канела и орехи е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: