Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Грис халва с масло и сусам

Грис халва с масло и сусам

Мария СимоваМария Симова
Новак
227144k562
Грис халва с масло и сусам
Снимка: Мария Симова
15/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Децата обожават грис халва"

Необходими Продукти

  • стафиди - 50 грама
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 50 грама
  • олио - 50 мл
  • сусам - 50 грама
  • за сиропа
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджерка водата със захарта, ваниловата захар, сусама, стафидите и лимоновата кора.

Кипнете и варете в продължение на 5 минути. След това оставете настрана.

Сипете олиото и маслото в дълбок тиган. Загрейте ги и сипете вътре гриса.

Пържете до лека промяна в цвета му. Залейте с горещия захарен сироп и бъркайте до сгъстяване.

Разпределете още горещата халва в малки купички или силиконови форми за мъфини.

Охладете и сервирайте.

Грис халвата с масло и сусам е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: