Начин на приготвяне
Разбийте белтъците с щипка сол и ги оставете настрана.
Разбъркайте отделно в друг съд захарта с цеденото кисело мляко - отделете 1-2 с.л., в които разбъркайте содата и ги добавете към сместа.
При непрекъснато бъркане прибавете жълтъците и изсипете ванилиите и настърганата лимонова кора.
Изсипете брашното на няколко порции и разбитите белтъци при много внимателно и бавно бъркане.
Изсипете кексовата смес в намаслена и набрашнена форма за кекс.
Махнете костилките от черешите, оваляйте ги в брашно и ги разпределете върху кексовата смес.
Сложете вкусния кекс с череши да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час и след това го оставете да се охлади.
За захарния сироп смесете захарта, водата и лимоновия сок и ги оставете да се варят, докато сиропът се сгъсти.
Залейте десерта с него и го обърнете в подходящ поднос.
Сиропираният кекс с череши е много вкусен.
Добър апетит!