Начин на приготвяне
Пресейте брашното в подходяща купа.
Добавете към него жълтъците, кората от лимон, маслото и пудрата захар. Постепенно замесете меко маслено тесто. Оформете го на топка и го увийте във фолио за свежо съхранение.
Оставете тестото в хладилник за минимум два часа, за да стегне. Ако видите, че става прекалено сухо, може да добавите и още 1 жълтък.
Набрашнете кухненския плот и разточете охладеното тесто до кора с дебелина около 5 мм. Изрежете малки кръгчета.
От половината кръгчета изрежете с още по-малки форми различни фигурки по ваш избор.
Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките. Загрейте фурната на 170 градуса и ги изпечете за кратко - достатъчни са около 8 минути.
Извадете и охладете сладките. Слепете ги с конфитюр по ваш избор.
Получават се много вкусни слепени сладки, подходящи за празничната вечеря.
Немските слепени коледни сладки са готови.