Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с грис и тиква

Сиропиран сладкиш с грис и тиква

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Сиропиран сладкиш с грис и тиква
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Поднесете сиропирания сладкиш с лъжичка заквасена сметана и му се насладете"

Необходими продукти

  • за сладкиша
  • кисело мляко - 250 грама
  • тиква - 300 грама
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • пшеничен грис - 270 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • за сиропа
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • вода - 120 мл
  • захар - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на фино ренде и я прехвърлете в дълбока купа.

Добавете към нея захарта, киселото мляко с бакпулвера, гриса и лимоновата кора. Разбъркайте до хомогенност.

Намазнете с малко масло тава за печене и прехвърлете сместа с нея, разпределете я равномерно.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша до готовност - около 3 минути.

Смесете продуктите за сиропа и варете 3 минути от момента на кипването.

Полейте сладкиша със сиропа и оставете да се охлади и попие добре.

Поднесете сиропирания сладкиш с лъжичка заквасена сметана или друго по избор.

Сиропираният сладкиш с грис и тиква е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: