Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани свински ребърца на фурна

Мариновани свински ребърца на фурна

Мариновани свински ребърца на фурна
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Най-важното за едни свински ребърца е мариноването, така че не го пренебрегвайте"

Необходими продукти

  • кетчуп - 4 с.лъжици
  • свински гърди - 1 килограм
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди, ако парчето е цяло.

Прехвърлете ребърцата в купа и ги мариновайте със соевия сос, меда, сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и ги покрийте с фолио. Приберете в хладилник за поне 12 часа.

Сложете фолиото в тава за печене и наредете гърдите.

Ако има останала марината, сипете я върху месото.

Включете фурната на 220 градуса и печете гърдите за около час, като от време на време ги обръщате, за да се изпекат равномерно.

Маринованите свински ребърца на фурна са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: