edin.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Средиземноморска крем супа от тиква

Средиземноморска крем супа от тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
259
5
15k
85
Средиземноморска крем супа от тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Страхотна крем супа от тиква, в който са скрити и морски дарове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 4 скариди, а останалите обелете.

Обелките запържете в загретия зехтин, колкото да пуснат своя аромат. Леко притискайте с лъжица - така всички сокове от главите на скаридите ще се отцедят в олиото.

Прецедете ароматната мазнина и я върнете пак на котлона. Запържете нарязания лук на умерен огън.

Докато лукът се пържи, нарежете моркова, тиквата и картофите на кубченца. Прибавете ги към полузадушения лук и овкусете с малко сол. След 3-4 минути сипете и доматеното пюре.

След още минута готвене добавете брендито и бъркайте до изпаряването му.

Налейте литър топла вода и варете супата до пълно сваряване на зеленчуците. Прибавете почистените скариди и овкусете с черен пипер. След 1-2 минути супата е готова.

Пасирайте до получаване на кремсупа с нежна консистенция.

Следващата стъпка е приготвянето на украсата. Останалите 4 скариди нанижете надлъжно на малки дървени шишчета и ги запечете в малко зехтин и едра сол за кратко.

Разпределете тиквената супа в 4 чинии и в средата на всяка сложете 1 скарида. Поръсете с наситнен магданоз.

Средиземноморската крем супа от тиква е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: