Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Меденки с орехи и конфитюр

Меденки с орехи и конфитюр

Меденки с орехи и конфитюр
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Вече не е нужно да търсите тези слепени меденки по магазините, защото и вкъщи можете да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • тесто
  • мед - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • пълнеж
  • орехи - 1 ч.ч. смлени + 1 к.ч. за овалване
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 80 г
  • конфитюр - 3 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесете гладко такова, което трябва да разделите на четири части. Всяка от тях оформете с ръце на фитил. Всеки от тях разрежете на 18 части.

Оформете от тях топчета с големина на орех. Притиснете ги с ръце да се сплескат и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.

Печете домашните меденки на 180 градуса до готовност за около 12 мин. Когато изстинат, издълбайте малко от долната страна на сладките, за да приготвите пълнежа.

Смесете издълбаното от сладките със смлените орехи, добавете ванилия и горещо прясно мляко. Тогава сипете маслото и разбъркайте хубаво. Може да добавите 2-3 лъжици конфитюр.

Разбъркайте и с помощта на лъжица напълнете издълбаните части в сладките с конфитюр. Слепете ги две по две и притиснете леко, за да излезе пълнежът извън тях.

Оваляйте слепените сладки в смлени орехи. Хубаво е да ги оставите за една вече за да омекнат.

После си хапнете от меденките с орехи и конфитюр и се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: