Начин на приготвяне
Брашното се смесва със солта в дълбока купа и се разбърква.
В средата се прави кладенче и в него се добавя разбитото яйце, олиото, водата и шупналата мая със захарта.
Замесва се рядко тесто, което не се точи. Разделя се на две части - едната се слага в намазнена тавичка, разпределя се хубаво с пръсти и се оставя настрана за около 20 минути да си почине.
Готовият блат се намазва с лютеница, отгоре се поръсва с подправките и се разпределят гъбите, царевицата и прошутото.
Апетитната пица се пече в предварително загрята на 220 °C фурна за около 10 минути.
След това се поръсва с кашкавал и се връща за още няколко минути във фурната.
Пицата с царевица и прошуто е много вкусна.
Добър апетит!