Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на фурна с вино

Свински пържоли на фурна с вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Свински пържоли на фурна с вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
48 мин.
Порции
6
"Виното прави тези свински пържоли толкова неустоими, че едва ще дочакате всички да седнат на трапезата"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни с кост или котлети
  • вино - 2 ч.ч. розе
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • черен пипер - 6 щипки
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз - 4 клонки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинските пържоли във виното, доматеното пюре, черен пипер и малко сол и олио.

По желание си сложете и предпочитана от вас ароматна подправка, но и без такава сочните пържоли стават много вкусни благодарение на аромата, който ще им даде виното.

Завийте съда със фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 1 нощ или 24 часа по възможност (стават невероятно крехки, когато престоят повече в тази марината, особено свинските котлети, които по принцип са по-сухи и бедни на мазнина).

Загрейте фурната до 190 °C.

На дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино.

Печете до златист загар и извиране на течността - в тавата трябва да остане само мазнинка (около 40 минути при пържоли със средна дебелина).

Сервирайте свински пържоли на фурна с вино топли, поръсени със прясно накълцан магданоз и зехтин (или от мазнината/сосчето от печенето) и гарнитура от печени зеленчуци.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: