Начин на приготвяне
Много вкусен кекс, който не съдържа никакви набухватели. Поради тази причина трябва да разбивате повече време яйцата с помощта на кухненски робот или миксер.
Чукнете в дълбока купа яйцата. Сипете към тях захарта и разбивайте в продължение на 10 минути или до получаването на пухкава бяла пяна.
Прибавете млякото и меда, след което продължете да разбивате още около 2 минути.
Накрая пресейте на части брашното към течните съставки. Разбърквайте с леки движения, за да се усвои напълно.
Намаслете форма за кекс и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180 градуса.
Печете кекса 20 минути, след което го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Печете още около 20-25 минути.
Изключете фурната и отворете вратичката ѝ.
Оставете кекса вътре за 15-тина минути, след това го обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
Любимият кекс с мед е готов.