Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Постно здравословно брауни

Постно здравословно брауни

Постно здравословно брауни
Снимка: Илиана Първанова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Веднъж опитате ли това здравословно брауни, вече само за него ще мислите"

Необходими продукти

  • овесено мляко
  • вода - 2 ч.ч. студена
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • брауни
  • какао - 1/3 ч.ч. на прах
  • ванилия - 2 пакетчета
  • царевично брашно - 1 ч.ч. фино
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • овесено мляко - 1 и 1/2 ч.ч. прецедено, домашно
  • кафява захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • шарлан - 1/3 ч.ч.
  • топинг
  • фурми - 6 бр. пресни
  • ванилия - 1 пакетче
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • овесен пулп - прецеденото от млякото
  • кафява захар - 6 с.л.
  • орехи - 3 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измервам количествата за това постно брауни с чаша с вместимост 250 мл.

Първата стъпка е да си приготвим овесеното мляко. В съд накисване овесените ядки с водата в съотношение 1:4. След 15 мин. ги смелете в блендер и прецедете през цедка. Овесеният пулп ще ви трябва по-късно не го хвърляйте.

След същинската част от приготвяне на веган сладкиша. В купа се смесват всички сухи съставки, разбъркват се. След това към тях сипете овесеното мляко бавно, без да спирате да бъркате. Не трябва да има бучки. Сипете и шарлана.

Сместа за здравословното брауни изсипете в правоъгълна тава 30х20 см. Запечете на 200 градуса за 5 минути. След това намалете на 180 градуса и печете още 20 мин. Важно е да се изпечете навсякъде.

Време е да приготвите и топинга за домашното брауни. В тенджера смесете кафявата захар, ванилията и какаото. Сипете малко вода и разбъркайте на котлона. Бъркайте 2 минутки след като заври и махнете от огъня.

Ще се получи нежен шоколадов топинг, с който може да полеете изстиналото и нарязано на парчета постното здравословно брауни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: