Начин на приготвяне
Измервам количествата за това постно брауни с чаша с вместимост 250 мл.
Първата стъпка е да си приготвим овесеното мляко. В съд накисване овесените ядки с водата в съотношение 1:4. След 15 мин. ги смелете в блендер и прецедете през цедка. Овесеният пулп ще ви трябва по-късно не го хвърляйте.
След същинската част от приготвяне на веган сладкиша. В купа се смесват всички сухи съставки, разбъркват се. След това към тях сипете овесеното мляко бавно, без да спирате да бъркате. Не трябва да има бучки. Сипете и шарлана.
Сместа за здравословното брауни изсипете в правоъгълна тава 30х20 см. Запечете на 200 градуса за 5 минути. След това намалете на 180 градуса и печете още 20 мин. Важно е да се изпечете навсякъде.
Време е да приготвите и топинга за домашното брауни. В тенджера смесете кафявата захар, ванилията и какаото. Сипете малко вода и разбъркайте на котлона. Бъркайте 2 минутки след като заври и махнете от огъня.
Ще се получи нежен шоколадов топинг, с който може да полеете изстиналото и нарязано на парчета постното здравословно брауни.