Гъбена Кавърма

Гъбена Кавърма
Снимка: Гергана Георгиева
13/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Гъбите се оказват един страхотен заместител на всякакъв вид месо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги почистете, след това ги нарежете на полумесеци.

Нарежете лука на средно дебели парчета, морковите почистете и нарежете на тънки ивици.

Доматите обелете и нарежете на кубчета, чесъна и печените чушки накълцайте.

Загрейте маргарина и зехтина, запържете лука, чесъна, гъбите и морковите. След около 3-4 минути прибавете доматите и печените чушки. Разбъркайте зеленчуците.

В купичка разбийте доматеното пюре заедно с виното и червения пипер. Залейте зеленчуците с тази смес.

Овкусете кавърмата със сол, мащерка и черен пипер.

Разбърквайте манджата от време на време. Когато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина, може да свалите от огъня.

Сервирайте гъбената кавърма топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest