Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Спаначен киш с извара и крема сирене

Спаначен киш с извара и крема сирене

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
12633
Спаначен киш с извара и крема сирене
Снимка: TanyaGyurova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусен спаначен киш с извара и крема сирене - ето как може да ги приготвите у дома"

Необходими продукти

  • За блата
  • масло - 125 грама
  • яйца - 1 брой
  • пълнозърнесто брашно - 250 грама
  • вода - 4 с.л. студена
  • сол - 2 щипки
  • За плънката
  • извара - 4 с.л.
  • песто - 3 - 4 ч.л. от сушени домати
  • спанак - около 500 грама
  • крема сирене - 100 грама (1/2 малка кутийка)
  • готварска сметана - около 50 грама
  • пресен лук - 3 стръка
  • яйца - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото, като за целта смесите брашното със студените кубчета масло, водата, солта и яйцето.

Размесете добре масленото тесто, сложете го в купа и покрийте, оставете да се охлади в хладилник.

Междувременно направете плънката. Задушете зеления лук със спанака в тиган с малко мазнина и вода. Добавете към задушените зеленчуци изварата, крема сиренето и сметаната. Разбъркайте и прибавете пестото. Посолете и махнете от огъня.

Когато зеленчуковата плънка се поохлади, добавете яйцето и разбъркайте.

Охладеното тесто разстелете в тава за пай, като направите малък борд. Сипете плънката вътре и заравнете.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете киша до хубав златист цвят - около 30-40 минути.

Спаначеният киш с извара и крема сирене е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: