Начин на приготвяне
Ако са ви омръзнали класическите палачинки, опитайте тази рецепта:
Брашното, бакпулвера, канелата и ванилията смесваме в дълбока купа. Бананите обелваме, намачкваме с вилица, така че да се получи пюре.
Яйцето разбиваме и към него добавяме, прясното мляко и банана. Към тази смес за палачинки прибавяме сухите съставки и разбъркваме, докато се получи хомогенна маса.
Поставяме тигана за палачинки на котлона и го загряваме, като сипваме малко олио и го разнасяме по дъното.
Загребваме от сместа и я сипваме в него. Правим малки палачинки, за да можем по-лесно да ги печем и обръщаме.
Печем банановите палачинки от едната страна и като започнат да се появяват мехурчета, ги обръщаме и от другата.
Сервираме банановите палачинки с кисело мляко топли.