edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Спаначено-ягодова торта

Спаначено-ягодова торта

Спаначено-ягодова торта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
04/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
"За някои може да звучи странно комбинацията от спанак и ягоди, но ви гарантираме за добрия вкус на тази торта - свежа, цветна и много, много вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте спанака и олиото с помощта на пасатор.

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем. Добавете спанака вътре и без да спирате да бъркате слагайте от брашното (смесено с бакпулвера) на малки количества.

Готовата смес прехвърлете във форма с падащо дъно, като предварително сте сложили хартия за печене. Печете на 170 градуса до суха клечка. Извадете и оставете блата да се охлади напълно.

В купа разбийте сметаната с 2 с.л. пудра захар до твърди връхчета. В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата пудра захар с миксер. Съединете двата крема и добавете ванилията.

Разрежете блата на три равни части. Сложете единия, намажете с крема и подредете нарязани ягоди. Затворете с другия блат, отново крем и ягоди. Затворете с третия и намажете обилно с крема.

Декорирайте тортата по желание и оставете в хладилника за няколко часа преди да сервирате.

Спаначено-ягодовата торта е готова.

Източник - Lussi´s World Of Artcraft

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: