Начин на приготвяне
Тези здравословни палачинки са чудесни за старт на деня или за хапване преди тренировка.
С помощта на вилица намачкате банана. Трябва да се получи почти течна смес, но не напълно. Ако желаете, може да оставите малки парченца.
Сложете содата и разбъркайте хубаво. В отделна купа разбийте яйцата. Прибавете ги малко по малко към банановата смес, не наведнъж, за да избегнете вкуса на омлет, все пак приготвяте палачинки.
Ако сместа за палачинки е твърде рядка, може да добавите още малко банан или да не слагате цялата яйчена смес. Тук е моментът да добавите щипка канела или ванилия, ако желаете.
Пригответе си тиган за палачинки. Намазнете го леко с кокосово или маслиново масло. Може да направите по-големи или малки палачинки.
По-бързо изпичане и лесно обръщане се получава, ако покриете тигана с капак до изпичане. С даденото количество продукти ще ви се получат общо пет броя бананови палачинки.
Ако обичате да експериментирате, може да добавите и ядки в сместа. Овесеното брашно също е вариант, ако не спазвате стриктна диета.
Ако обаче спазвате режим, поднесете здравословните бананови палачинки без захар и брашно с микс от горски плодове. Може да овкусите с кленов сироп или мед.