Начин на приготвяне
Преварително трябва да извадите продуктите на стайна температура, за да не са студени.
Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете към него двете яйца (без 1 жълтък, който е за намазване). Сипете олиото и разбъркайте. Прибавете брашното заедно с бакпулвера и постепенно замесете меко тесто.
Набрашнете си плота и разточете тестото във форма на правоъгълник. Поръсете разточеното тесто с настърган кашкавал и малки парчета масло.
От маслото и кашкавала трябва да отделите малко количество и за поръсване на кашкавалките.
Навийте правоъгълника на руло, след което нарежете на дебели филийки. Наредете резените в тава с хартия за печене.
Разбийте жълтъка, който остана, заедно с малко кисело мляко и намажете охлювчетата.
Поръсете с маслото и кашкавала и печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност - около 20 минути.
Мързеливите Кашкавалки с кисело мляко са готови.