Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Великденски сладки захаринки

Великденски сладки захаринки

редакция:
ИивинкаИивинка
Новак
101537
Великденски сладки захаринки
Снимка: Иивинка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
30
"Поднесете тези вкусни сладки захаринки като десерт в празничните семейни дни."

Необходими продукти

  • брашно - 700 г + допълнително
  • бакпулвер - 10 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • захар - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 10 капки течна
  • лимони - 1 бр. кората
  • мас - 1/2 ч.ч за премесване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите за захаринките от хладилника преди да се захванете с приготвянето им. Трябва да са със стайна температура.

Пресейте брашното, добавете яйцата към него, като предварително заделите 1 жълтък. Загасете бакпулвера в киселото мляко. След като шупне добавете прясното мляко. Добавете захарта, ванилията и кората от лимон.

Замесете меко тесто за курабийки. Премесете с меката мас, която сте си подготвили. Оставете за 60 мин. тестото да почине.

Включете фурната на 180 градуса. Пригответе си голяма тава, постелете я с хартия за печене. Вземете малко от тестото, с ръце оформете топче с големина по желание.

Курабийките за Великден намажете с жълтък, поръсете със захар и изпечете. Трябва да станат златисти.

Сервирайте лесните великденски захаринки за следобедна закуска или десерт след вкусния обяд за празника.

Вижте също как да си приготвите турски курабии или любимите великденски кифлички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: