edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабии»Лесни Великденски Захаринки

Лесни Великденски Захаринки

ИивинкаИивинка
Новак
4
1
540
1
Лесни Великденски Захаринки
Снимка: Иивинка
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции30
"Поднесете тези вкусни захаринки като десерт в празничните семейни дни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите за захаринките от хладилника преди да се захванете с приготвянето им. Трябва да са със стайна температура.

Пресейте брашното, добавете яйцата към него, като предварително заделите 1 жълтък. Загасете бакпулвера в киселото мляко. След като шупне добавете прясното мляко. Добавете захарта, ванилията и кората от лимон.

Замесете меко тесто за курабийки. Премесете с меката мас, която сте си подготвили. Оставете за 60 мин. тестото да почине.

Включете фурната на 180 градуса. Пригответе си голяма тава, постелете я с хартия за печене. Вземете малко от тестото, с ръце оформете топче с големина по желание.

Курабийките за Великден намажете с жълтък, поръсете със захар и изпечете. Трябва да станат златисти.

Сервирайте лесните великденски захаринки за следобедна закуска или десерт след вкусния обяд за празника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest