Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцето с щипка сол и към него прибавете меда и олиото. Разбъркайте добре.
2. Пуснете в блендер брашното с ивиците портокалова кора на максимални обороти за 20 секунди. Така пълнозърнестото брашно ще стане по-фино, а и ще се ароматизира много добре от цитрусовата кора.
3. Нарежете на малки парченца шоколада.
4. Сипете бакпулвера при брашното и разбъркайте.
Добавете течната смес и замесете гладко тесто. Към него омесете и парченцата шоколад.
5. Разточете на кора с дебелина около 3-4 мм, изрежете кръгли бисквити с предпочитана от вас големина и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
6. Пъхнете пълнозърнестите бисквити в предварително загрята на 160 градуса фурна и изпечете за 20 минути или до приятен загар.
Готовите пълнозърнести бисквити с парченца шоколад подредете върху решетка, докато изстинат, след това съхранявайте в добре затворен съд.
Да ви е сладко!