Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Класическа Паеля

Класическа Паеля

Класическа Паеля
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате аромата на класическата Паеля - от километри ще го познаете"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • заешко - 300 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • замразени зеленчуци - 1 пак. микс от 250 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • шафран
  • домати - 1 бр. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 5 с.л.
  • розмарин - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете домата в купичка и пресовайте чесъна вътре.

Загрейте тавата за паеля със зехтина и изпържете месото до златисто.

Дръпнете месото по края на тавата и сложете в средата нарязаната червена чушка.

Пържете няколко минути и добавете замразените зеленчуци. Тях пържете, докато омекнат.

Добавете домата с чесъна и след 1-2 минути налейте вода. Сложете сол и намалете котлона. Варете до готовност на месото. Долейте с вода, ако изври.

Добавете шафрана и ориза. Следете, докато изври водата, и изключете котлона. Сложете клончето розмарин в традиционната паеля.

Затворете с капак и оставете за пет минути. Сервирайте веднага класическата Паеля, след това в дълбоки чинии.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Опитайте паелята в София на ул. Сердика 20, зад минералната вода. Всяка неделя правят и е божествена!
11.03.2024 09:42