Начин на приготвяне
Настържете домата в купичка и пресовайте чесъна вътре.
Загрейте тавата за паеля със зехтина и изпържете месото до златисто.
Дръпнете месото по края на тавата и сложете в средата нарязаната червена чушка.
Пържете няколко минути и добавете замразените зеленчуци. Тях пържете, докато омекнат.
Добавете домата с чесъна и след 1-2 минути налейте вода. Сложете сол и намалете котлона. Варете до готовност на месото. Долейте с вода, ако изври.
Добавете шафрана и ориза. Следете, докато изври водата, и изключете котлона. Сложете клончето розмарин в традиционната паеля.
Затворете с капак и оставете за пет минути. Сервирайте веднага класическата Паеля, след това в дълбоки чинии.
Коментари