Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Лесни домашни слепени сладки

Лесни домашни слепени сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Лесни домашни слепени сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Каквото и да си говорим, по-вкусни от домашно приготвените сладки няма"

Необходими продукти

  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. XL
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 20 г
  • лимонова кора - 1 с.л. равна, стърготини, само жълтата част
  • олио - 70 мл.
  • сол - 1 щипка
  • сладко - или мармалад за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбъркайте яйцето със жълтъка, щипка сол и захарта, докато кристалчетата се разтопят. Не е е нужно да разбивате с миксер.

2. Сипете към яйцата - олиото, ваниловата захар и лимоновата кора.

3. Пресейте брашното към течната смес, добавете бакпулвера и замесете гладко тесто.

4. Върху поръсен с малко брашно плот, разточете тестото на кора с приблизителна дебелина 3-4 мм. Изрежете малки сладки с кръгла форма, диаметър 4 см.

Подредете в тава покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга.

5. Събирайте изрезките и отново разточвайте до привършване на тестото. Ще ви се получат 4 тави от стандартните на всяка фурна.

6. Печете на 180 градуса за около 15 минути или докато сладките порозовеят по краищата.

Оставете ги да изстинат и слепете две по две със мармалад или сладко по избор.

Лесни, хрупкави и вкусни, тези слепени сладки ще зарадват малки и големи лакомници и ценители.

* Ако ванилията, която ползвате, е екстракт или на прах, вместо ванилова захар, то тогава от обикновената захар трябва да сложите вместо 80-100 г.

Лесните домашни слепени сладки са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: