Начин на приготвяне
1. Разбъркайте яйцето със жълтъка, щипка сол и захарта, докато кристалчетата се разтопят. Не е е нужно да разбивате с миксер.
2. Сипете към яйцата - олиото, ваниловата захар и лимоновата кора.
3. Пресейте брашното към течната смес, добавете бакпулвера и замесете гладко тесто.
4. Върху поръсен с малко брашно плот, разточете тестото на кора с приблизителна дебелина 3-4 мм. Изрежете малки сладки с кръгла форма, диаметър 4 см.
Подредете в тава покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга.
5. Събирайте изрезките и отново разточвайте до привършване на тестото. Ще ви се получат 4 тави от стандартните на всяка фурна.
6. Печете на 180 градуса за около 15 минути или докато сладките порозовеят по краищата.
Оставете ги да изстинат и слепете две по две със мармалад или сладко по избор.
Лесни, хрупкави и вкусни, тези слепени сладки ще зарадват малки и големи лакомници и ценители.
* Ако ванилията, която ползвате, е екстракт или на прах, вместо ванилова захар, то тогава от обикновената захар трябва да сложите вместо 80-100 г.
Лесните домашни слепени сладки са чудни!